maanantai 3. joulukuuta 2012

Old sacristy on a cold winter night - Vanha sakasti kylmänä talviyönä

6 kommenttia:

 1. Onpa kaunis ja pysähtynyt tunnelma tässä kuvassa.:) Iltahämärässä, lumisessa maisemassa saa niin tunnelmallisia kuvia luonnosta, kunhan omistaa sen jalustan. Kyllä tämä maisema joulunodotukseen sopii!:) Pitääkin ehdottaa miehelle, että kävisimme jouluna hautausmaareissulla nappaamassa valokuvan valaistusta kirkosta.

  VastaaPoista
 2. Aika pysähtynyttä yöllä kovassa pakkasessa onkin, mutta myöskin kaunista, kun kaikki on paksussa kuurassa.:) Tämän kuvan olen ottanut pari vuotta sitten ihan ilman jalustaa. Oli jo melkein keskiyö ja pakkasta lähemmäs kolmekymmentä astetta. Ei siinä paljon muuta viitsinyt kuin äkkiä räpsäistä ja sitten takaisin lämpimään autoon.;) Jalustan kanssakin olisi kiva alkaa opettelemaan kuvaamista. Pimeään aikaan saisi kuviin paremmin syvyyttä, kun voisi käyttää reilusti valotusaikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolmenkymmenen asteen pakkasessa kyllä kädet tärisisivät entistä enemmän!:D Enpä olisi uskonut, että ihan ilman jalustaa kuva on otettu! Meillä on usein tapana jouluna ja uutena vuotena käydä ulkona kuvailemassa, nyt kun tosiaan jalusta tuli hankittua pari(?) vuotta sitten. Ei sitten kuvat tärähdä ja saa tuolla valotusajalla leikkiä.

   Poista
  2. ISO-lukua joutuu aika suureksi laittamaan, kun ihan käsivaralta pimeässä kuvaa. Se aina lisää kohinaa kuvissa, mutta ei sitä tässä kuvassa vielä liian häiritsevästi ole. Joulun ja uuden vuoden aikaan on hienointa käydä pimeässä ulkona kuvailemassa, kun on kaikenlaisia valoja, kynttilöitä, raketteja.:) Jos on hirmuinen pakkanen, ei viitsi jalustan kanssa alkaa pelaamaan, vaikka paremminhan ne kuvat aina onnistuisi.

   Poista
 3. Kiitos. Pimeässä kuvaaminen on vaikeaa, ja vielä vaikeampaa kovassa pakkasessa, mutta ihan tyytyväinen olen lopputulokseen. Kamerankin olin silloin juuri vasta saanut, joten paljon mitään en järjestelmäkameran käytöstä tiennyt.

  VastaaPoista